A híres csorbaleves

  • |

Mondhatnánk, hogy most bemutatjuk az eredeti receptet, de sajnos olyan nem létezik. A csorbaleves ugyanis az a leves, amit minden családban máshogy készítenek. Egy azonban bizonyos, hogy savanyúnak kell lennie, ebből senki sem enged. Savanyíthatja citrom leve, paradicsomlé, esetleg ecet – ki hogyan szereti. Az e-food most bemutat egy csorbaleves receptet azok kedvéért, akik szeretik a savanykás ízeket. Íme, egy határon túli étel, amit sokan szeretnek, aki pedig nem ismeri, most kipróbálhatja!

A sokféle csorbaleves recept közül mi most egy húsgombócos verziót választottunk, melybe kerül sok zöldség és sertéshúsból készült húsgombóc, míg a leves savanyúságáról citrom, sűrűségéről pedig a tejföl gondoskodik. Igazi laktató leves, ami után elég egy kis édesség, és máris kész a teljes értékű ebéd.

 

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 db sárgarépa

2 db gyökér

1 kisebb fej karalábé

1 kisebb fej zeller

3 ek olaj

1 marék lestyán

30 dkg darált sertéshús

5 dkg apró szemű rizs

1 db tojás

1 gerezd fokhagyma

só és bors ízélés szerint

2 ek liszt

1.5 dl tejföl

1 db citrom kifacsart leve

 

A zöldségeket meghámozzuk és megmossuk, majd egyenlő méretűre kockázzuk őket. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is, és az egészet összepirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, és beledobjuk a madzaggal összekötözött lestyánt. Ez utóbbit, miután elkészült a leves, kivesszük, és kidobjuk, nem tálaljuk.

A darált húst összekeverjük a rizzsel, a tojással és a zúzott fokhagymával, valamint ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, és a forró levesbe dobjuk őket. A levest 40 percig lassú tűzön főzzük, időnként óvatosan megkeverve, azután behabarjuk a liszt és a tejföl csomómentes keverékével. A tűzről levéve a citrom kifacsart levével ízesítjük.

Ha Ön is szívesen kóstolna új ízeket, az e-foodnál a legjobb helyen jár! Próbálja ki fogásainkat sorban egymás után, garantáltan elégedett lesz, mire a lista végére ér. Mi házhoz szállítjuk kedvenc ételeit, nincs más dolga, mint néhány kattintással megrendelni őket.