Nem, ez nem elírás, hanem az idei nyár legfinomabb gyümölcsleves variációja. A málnát imádjuk, hiszen rendkívül finom és egészséges bogyós nyári gyümölcs, tele antioxidánsokkal és más, szervezetünk számára hasznos vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Habár sok apró magja miatt kicsit macerás a felhasználása, megéri a fáradságot, hiszen igazi idénygyümölcs, és frissen leszedve, majd azonnal elkészítve a legjobb. Fagyival, tejszínhabbal, mandulaforgáccsal, esetleg túrógombóccal tálalt gyümölcslevesről már biztosan hallott, de hogy kerül a túrórudi a levesbe? Ha az e-fooddal tart, megtudhatja, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 50 dkg málna
  • 500 ml víz
  • 3 karika citrom
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 6 ek cukor (ízlés szerint változhat)
  • 2 ek pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • túrórudi a tálaláshoz

A málnát alaposan átmossuk, majd még nyers állapotában leturmixoljuk. Ráöntjük a vizet és elkeverjük vele. Egy apró lyukú szűrőn keresztül elkezdjük leszűrni, áttörni. Kissé időigényes munka, de csak így lesz szép sima, magmentes a levesünk. Ha kész vagyunk vele, a magot kidobjuk, a málnalevet pedig egy lábasba öntjük. Beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, majd beletesszük a citromkarikákat. Feltesszük főni. Egy kis tálban a pudingport egy kevés vízzel elkeverjük, majd a tejszínt is hozzáadjuk. Ha forr a levesünk, a citromkarikákat kivesszük belőle, és lassan belefolyatjuk a tejszínes pudingport. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd ha felforrt, elzárjuk a gázt. Ellenőrizzük az ízét, ha nem elég édes, még tehetünk bele plusz cukrot, ez nagyban függ a gyümölcs édességétől. A levest jól behűtjük, majd tálaláskor tálkákba szedjük. A túrórudit felkarikázzuk, és a leves közepére szórjuk. Mivel hideg a leves és a feltét is, igazi hűsítő előételben lehet részünk.

Ugye jól hangzik? Időnként érdemes kipróbálni új ízeket, hiszen a monotonitást gyorsan meg lehet unni, még az ételek terén is. Ha Ön is szeretne újítani, de épp nincs túl sok ideje a konyhában álldogálni, rendeljen házhoz finom ételeket. Spórolja meg saját idejét, töltse inkább szeretteivel vagy szórakozással. Ha ebéd házhoz szállításra vágyik, az e-foodra mindig számíthat!