Kapros tökkrémleves

  • |

A kapor és a tök kéz a kézben jár ősidők óta, ez vitathatatlan tény. Ahogyan az is, hogy a tököt sokkal többen nem szeretik, mint ahányan igen. Ennek feltétezhető oda a hírhedt tökfőzelék, ami sajnos nem szerettette meg az emberekkel a főzőtököt, pedig olcsó és egészséges zöldségről van szó, ami ráadásul hosszú hónapokon át elérhető a boltokban, ezért hasznos lehet, ha sikerül vele megbarátkozni. Az e-food most egy finom és különleges kapros tökkrémleves receptet hozott kedves olvasóinak, tartson velünk, hátha kedvet kap a kipróbálásához!

Hozzávalók:

  • 5 dl alaplé
  • 1 kg gyalult főzőtök
  • 3 nagyobb szem burgonya
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 csokor friss kapor
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • egy kevés frissen facsart citromlé

Ha van kéznél alaplé, azt használjuk, ha nincs, vízben feloldunk egy leveskockát, majd félretesszük. A tököt meghámozzuk, legyaluljuk. A burgonyát meghámozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát szintén megpucoljuk, és tetszőleges méretűre aprítjuk. Az olívaolajat egy lábasba öntjük, rászórjuk a hagymát, és elkezdjük megdinsztelni. Amint elkezd pirulni, rádobjuk a tököt és a krumplit, felöntjük a folyadékkal, és ízlés szerint befűszerezzük sóval és a borssal. A kaprot apróra vágjuk, és szintén beleszórjuk. Az egészet fedő alatt teljesen puhára főzzük, majd simára turmixoljuk. Végül a főzőtejszínnel besűrítjük, és belecsepegtetünk ízlés szerint egy kis citromlevet. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl savanyú, éppen csak egy kicsit ízesítse meg levesünket a citromlé. Tálalhatjuk fokhagymás pirítóssal, fetasajttal, vagy pirított tökmaggal. Langyosan ajánlott fogyasztani.

Ugye nem is hangzik rosszul? Az e-food igyekszik változatos receptötletekkel meglepni kedves olvasóit, hogy senkinek se kellejen ráunni a megszokott ételekre. Így van ez az étlapunk esetében is, ahol mindig megújuló finomságokkal várjuk kedves megrendelőinket. Rendelje házhoz ételét, töltse tartalmasan a megspórolt időt!