Talán mindenkivel előfordult már, hogy a megvásárolt kelkáposzta túl nagynak bizonyult, és miután napokig állt a fele a hűtőben, végül a kukában kötött ki. Ételt kidobni nem jó érzés, de sajnos néha előfordul, hogy nem jól sikerül eltalálni a mennyiségeket, és ilyenkor vagy kidobásra kényszerülünk, vagy előállunk egy kreatív recepttel, ami megmenti a megmaradt élelmiszert a kidobástól. Az e-food most egy egyszerű, mégis nagyszerű, igazi maradékmentő receptet mutat kedves olvasóinak, hogy többé ne kelljen egyetlen darab kelkáposztának sem a kukában landolnia. Másik nagy előnye, hogy egészséges és még gyorsan el is készül, tehát mindent tud, amit egy valamire való ebédnek tudnia kell.

Hozzávalók:

  • fél fej kelkáposzta
  • fél pritaminpaprika
  • fél szál szárazkolbász
  • 2 ujjnyi feta sajt
  • só, frissen őrölt bors

Kolbászból választhatunk csemegét, de akár csípőset is, ami éppen kéznél van, vagy amelyiket jobban szeretjük. A kolbászt vékony karikákra szeljük, majd egy serpenyőben kissé megpirítjuk. Vigyázzunk, nehogy megégjen, még idejében szedjük ki a serpenyőből, majd tegyük félre. A káposztát mossuk meg, majd szeljük vékony szeletekre. A pritaminpaprikát szintén mossuk, szeleteljük. A zöldségeket a kolbászzsírra dobjuk, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt puhára pároljuk őket. Közben a feta sajtot kis kockákra vágjuk. Ha a zöldségek finom puhák, hozzákeverjük a sajtot, és egy kicsit még melegítjük az egészet, addig, amíg a sajt egy kissé elkezd megolvadni. Végül a kolbászt is hozzákeverjük.

Mivel tálaljuk?

Sokoldalúan szervírozható ez az egyszerű étel, kínálhatunk mellé fehér- vagy akár barna rizst. De krumplipürével, bulgurral, kuszkusszal szintén fogyasztható. Aki szeretné egy kicsit feldobni, készíthet mellé tükörtojást is.

 

Tetszett a recept, de még jobb lenne, ha egyáltalán nem kéne a konyhában időt tölteni? Az e-fooddal ez is lehetséges! Önnek nincs más dolga, mint weboldalunkon kiválasztani kedvenc ételeit, majd megrendelni őket. Mi elkészítjük azokat és futárunk házhoz szállítja Önnek a finom ebédet. Ennyire egyszerű, próbálja ki Ön is!