A gyümölcsleveseknek ezer változata van, ez az egyik legsokoldalúbban elkészíthető levesfajta. Minden, ami gyümölcs, az mehet bele, készülhet vegyes gyümölcsből vagy akár csak egyféléből, attól függően, hogy éppen milyen gyümölcs van kéznél. Az őszi körte finom, édes és lédús, ezért nagyon finom gyümölcsleves főzhető belőle, de önmagában kevés a levesbe, mivel maga a gyümölcs nem túl intenzív ízű, ezért érdemes egy kicsit feldobni valami különleges fűszerrel. Ha a klasszikus ízeket szeretjük, akkor a fahéj kiváló választás mellé, de ha vágyunk egy kis izgalomra, az e-food jó szívvel ajánlja körtelevesünkbe a csillagánizst. Ezzel az intenzív ízű és illatú fűszerrel igazi édes különlegességet tudunk főzni szeretteinknek. Mutatjuk, hogyan, tartson velünk!

Hozzávalók:

  • 6 db érett körte
  • 1 biocitrom
  • 6 ek kristálycukor
  • 3 szem csillagánizs
  • 3 szem szegfűszeg
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek vaníliás pudingpor

A körtéket megmossuk, meghámozzuk, majd kockára vágjuk. A citromot alaposan átmossuk, levágunk belőle négy karikát, azt fogjuk használni. A felkockázott körtét felengedjük vízzel, jó bőven, hogy maradjon a levesnek leve. Beledobjuk a fűszereket és a citromkarikákat, majd ráöntjük a cukrot. Fedő alatt puhára főzzük a körtét. Ha megfőtt, a citromkarikákat kivesszük belőle. Egy tálban a pudingport elkeverjük egy merőkanálnyi forró leves levével, és hozzáadjuk a tejszínt. Az elegyet a levesbe csorgatjuk, majd forralunk még egyet rajta. Tálalhatjuk forrón vagy hidegen is, ki hogyan szereti. Aki jobban kedveli a krémleveseket, az végül le is turmixolhatja, ebben az esetben azonban ügyelni kell a levesben lévő fűszerekre. Hasznos, ha eleve teatojásba tesszük, és úgy lógatjuk őket a levesbe, így nem kell kihalászni a turmixolás előtt.

Ugye jól hangzik? A fűszeres körteleves plusz előnye, hogy gyorsan elkészül. Ha viszont most még erre sincs idő, ne csüggedjen, bárkivel előfordulhat, hogy a főzésre már nem marad egy perce sem. Ilyenkor szomorkodás helyett érdemes az ebéd házhoz rendelést választani, így Ön is könnyedén tudja családját finom ételekkel várni. Keresse az e-food weboldalát, rendelje házhoz ételét néhány kattintással!