Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rosttal, fehérjével, üde és zöld, az elmúlt évtizedekben pedig szuperzöldségnek lett kikiáltva. Mi az? Akár találós kérdés is lehetne, ha a címben nem lőttük volna már le a megoldást. Bizony, a brokkoliról van szó, amit sokan szeretnek, és minden dicséretet megérdemel. Elkészítésénél azonban a legtöbben megállnak a brokkolikrémlevesnél, esetleg a rakott brokkolinál, pedig ennél jóval szélesebb körben felhasználható zöldségféléről van szó. És hogy miért érdemes rendszeresen beiktatnunk étrendünkbe? Ezt mutatja most be olvasóinak az e-food!

Éljenek a rostok

Arról biztosan mindenki hallott már, hogy a rostban gazdag élelmiszerek rendszeres fogyasztása rendkívül fontos ahhoz, hogy emésztőrendszerünk megfelelően tudjon működni. A rostok nem csak azért hasznosak, mert segítségükkel könnyebb lesz az emésztés, de kisebb mennyiség is eltelíti a gyomrot, ezért hamarabb érezzük jóllakottnak magunkat. Ez pedig elengedhetetlen annak, aki fogyókúrázik, vagy legalább igyekszik szinten tartani a testsúlyát.

Vasban gazdag zöldség

Akik vérszegénységgel küzdenek, gyakran kapják azt a tanácsot, hogy vasban gazdag élelmiszereket fogyasszanak, mint a spenót és a brokkoli. Ez a tanács azonban nem csak számukra hasznos, hiszen a vas szállítja a vérben az oxigént, ezért mindenkinek szüksége van rá. Ha kellő mennyiségű vas van szervezetünkben, sokkal fittebbnek és energikusabbnak fogjuk magunkat érezni.

Vitaminból sosem elég

Természetes módon előforduló vitaminból sosem lehet eleget fogyasztani, és a brokkoliban szerencsére sokféle vitamin megtalálható. Tévhit, hogy csak citrommal és naranccsal érdemes próbálkozni, ha valaki C-vitamint szeretne szervezetébe juttatni, erre a célra ugyanis a brokkoli például kiváló választás. Szintén nagy mennyiségben tartalmaz folsavat, ami különösen fontos a kismamák számára. Aki pedig a csontritkulástól tart, annak a brokkoli K-vitamin tartalma nyújtja a legnagyobb segítséget.

 

A brokkoli az a szuperzöldség, amit nem lehet túl gyakran fogyasztani. Ha Ön is szeretne egészségtudatosan élni és étkezni, rendeljen finom és kiadós ételeket az e-foodtól! Nálunk a brokkoli ugyanúgy állandó szereplő, mint a legtöbb zöldség, hiszen az e-foodnak fontos, hogy mindig változatos ételeket kínáljon kedves megrendelőinek.