Közeleg a torkos csütörtök, amikor az evésé a főszerep, amikor nem számít a fogyókúra, hiszen ez a nap arról szól, hogy annyit eszünk, amennyit csak bírunk. A farsangi időszak jeles napján fánkot és egyéb, olajban, zsírban sült ételeket szokás enni, lehetőleg annyit, amennyi csak belénk fér, ezzel készülve fel a közelgő nagyböjti időszakra. A magyar néphagyományban is jelen lévő torkos csütörtököt idén február 16-án ünnepeljük, az e-food pedig gazdag ételkínálattal és akciós fogásokkal várja kedves megrendelőit ezen a napon. A torkos csütörtök apropóján az e-food összegyűjtötte a legkalóriadúsabb ételeket!

Mogyoróvaj

Tévedés ne essék, nem a csokis verzióra gondolunk, hanem az amerikaiak kedvencére, a sós mogyorós, tömény kencére, amely a legjobb választás azoknak, akik néhány falattal szeretnének egész délelőtt kitartó energiához jutni. Két evőkanál mogyoróvaj 191 kalóriát, 7 g fehérjét, 16 g zsírt és 7 g szénhidrátot tartalmaz. Magas energiatartalma miatt az afrikai éhezőknek szánt segélycsomagok állandó szereplője.

Banán

A banán a legkalóriadúsabb gyümölcs, mely gyorsan megnöveli az energiaszintet. A banán tele van élelmi rosttal, káliummal, fehérjével, A-vitaminnal, C-vitaminnal, folsavval és egészséges zsírokkal. Egy közepes méretű banán 105 kalóriát és 27 g szénhidrátot tartalmaz. Ha kemény nap előtt állunk, érdemes egy banánt magunkkal vinni, segítséget nyújthat a sok teendő elvégzésében.

Burgonya

A zöldségek kalóriadús királya nem más, mint a krumpli, nem véletlenül a magyar konyha leggyakrabban használt alapanyaga. A burgonya magas keményítőtartalmával gondoskodik arról, hogy elássa testünket megfelelő mennyiségű energiával. Olcsó, változatosan elkészíthető és finom – alapja rengeteg magyar ételnek.

Rizs

A másik költséghatékony megoldás a rizs, 100 g fehér rizs 130 kalóriát és 28 g szénhidrátot tartalmaz. Éppen ezért ha csak kevés idő van összedobni az ebédet, jó, ha a rizs helyet kap a tányéron. Párolt zöldségekkel és némi hússal teljes értékű ebédben lehet részünk.

Lazac

Az egyik legnépszerűbb halfajta, a lazac nem mondható különösebben olcsónak, viszont fejedelmi étel készíthető belőle. Nagy előnye, hogy fehérjében és zsírokban is gazdag, ezért az izomtömeg növelését nagyon jól támogatja. A kiegyensúlyozott étrend fontos szereplője lehet.

Természetesen a felsoroltakon túl még rengeteg kalóriadús élelmiszer létezik, ám a mindennapok során érdemes a változatos táplálkozásra törekedni. Ha minden nap szívesen enne meleg ételt, de nincs ideje főzni, rendeljen finom főtt ebédet házhoz az e-foodtól! Ünnepeleje velünk a torkos csütörtököt, válogasson 30% kedvezménnyel kínált akciós ételeink közül!