A szűzpecsenye sokak szerint a legnemesebb sertéshús, ugyanis egyáltalán nem tartalmaz inakat, csak tiszta izomszövetet. Éppen ezért ára igen borsos, és ha nem jól készítjük el, hajlamos arra, hogy túlságosan kiszárad. Ennek elkerülésére azonban vannak jól bevált praktikák, melyeket most a recepttel együtt megosztunk kedves olvasóinkkal. Aki ügyel rá, hogy ne tudjon kiszáradni a hús, az igazán fejedelmi ebédet vagy vacsorát készíthet belőle a család számára. Tartson az e-fooddal, tanuljon ma is valami újat!

Hozzávalók:

  • 500 g sertés szűzpecsenye
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma összezúzva
  • egy ág rozmaring
  • só, frissen őrölt bors

A húst megmossuk, egy papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, majd egy hosszú pengéjű, hegyes késsel szépen lefejtjük róla a hártyát. Szobahőmérsékleten melegedni hagyjuk legalább egy órát. Ha letelt az idő, a húsdarabot kettévágjuk, majd egy felhevített serpenyőben hirtelen megsütjük mindkét oldalát, ettől kap egy kis színt. Kivesszük a húst a serpenyőből, és ha picit meghűlt, jól besózzuk, beborsozzuk és megkenjük a zúzott fokhagymával. A bacon szeletekre fektetjük a fűszerezett húst, feltekerjük velük, majd egy jénai tálba helyezzük őket. A tetejére helyezzük a megmosott rozmaring ágat, és alufóliával lefedjük. A jénai tálat a hideg sütőbe toljuk, majd 180 fokon sütjük a húst a fólia alatt egy órán keresztül. Ezalatt megpuhul, a bacon zsírja kisül, és finom omlós, szaftos lesz tőle a hús. A fóliát és a rozmaring ágat eltávolítjuk, és még 10-15 percig sütjük, hogy kissé megpiruljon a szalonna teteje.
Találhatjuk mártással és tepsis burgonyával, édesburgonyával, de a párolt vagy grillezett zöldségeknek is nagyon jó kiegészítője. Aki pedig friss salátára vágyik, azzal is szervírozhatja, ez esetben kiváló fogyókúrás ebéd válhat belőle.

Mostanra megkívánt egy finom sült húst, de nem igen van gyakorlata a főzésben? Ha szeretne változatosan enni, de nincs kedve vagy ideje főzőcskézni, rendeljen házhoz finom meleg ételt az e-foodtól! Csak néhány kattintás, és futárunk máris indul Önhöz a finom ebéddel. Akár a hét hat napjára is megrendelheti ebédjét az e-foodtól!