Süssünk steaket!

De vajon miből? Egy biztos, hogy marhából, de az sem mindegy, melyik részéből. A grillezés tudománya elsőre egyszerűnek tűnhet, de akik mélyebben beleássák magukat, azok azt tapasztalhatják, hogy a profik nagyon sok mindenre ügyelve készítik el a steaket. Fontos a grill hőfoka, a fűszerezés, de még az is, hogy miként vágjuk fel a húst. Ami pedig mindennél fontosabb, az a megfelelő alapanyag, az igazi grillmesterek ugyanis kizárólag szabadon tartott szarvasmarha húsát készítik el. Hogy ezek közül is melyiket érdemes beszerezni, arról szól az e-food e heti cikke.

Ribeye

Magyarul a magashátszín és a rostélyos középső része, amely a lapocka mögötti területen, a bordák között található meg. Zsírtartalma magas, a hús erősen márványozott, ezért igazán intenzív ízélményt ad. Létezik belőle csontos és csont nélküli változat is, előbbi a csontnak köszönhetően még zamatosabb ízzel bír. Szaftos, ízletes, otthoni grillezéshez is kiváló választás.

Strip

Magyarul lapos hátszín, egy zsírban kifejezetten gazdag, lédús, szaftos húsfajta. Ha épp nincs a beszerzőhelyünkön ribeye, a strip ideális választás, ugyanis kiválóan grillezhető otthoni körülmények között is. Az elkészült hús szaftos, omlós, és markáns ízű. Nem igényel bőséges fűszerezést, ha csak sót és borsot használunk hozzá, megmarad eredeti, jellegzetes íze.

Top sirloin

Magyarul felső keresztfartő, ami a bélszínnel mutat rokonságot, hiszen azonos helyről származik, de annál jóval kedvezőbb az ára. Kifejezetten sovány hús, mely kötőszövetekben gazdag, ezért az elkészült hússzelet is keményebb lesz. Íze mégis különleges, mert van benne egy vékony zsírréteg, ami pont a kellő mennyiségű ízzel és szaftossággal látja el a húst.

Flank steak

Magyarul hasaalja steak, ami a hazai klasszikus gulyás alapanyaga szokott lenni. Erőteljesen marhahús ízű, szálas és sovány húsdarab. Ára kifejezetten kedvező, ezért érdemes a teljesen kezdőknek is próbálkozni vele, szinte elronthatatlan.

És a sort még hosszasan folytathatnánk, hiszen ennél jóval többféle grillezhető marhahúsfajta létezik, de kétségkívül ezek a legnépszerűbbek. Ha Ön is igazi húsrajongó, de a hosszadalmas főzőcskézésre nincs ideje, rendeljen házhoz finom fogásokat az e-food étlapjáról. Az e-food bőséges kínálattal, kedvező árakkal és finom ízekkel várják kedves megrendelőit.