Kedvenc italunk, a tea szezonja megkezdődött, a hűvös őszi napok során jólesik a testünknek egy-egy csésze meleg innivaló. Könnyebben indul vele a reggel, átlendít a napközbeni fáradtságon, az esti pihenés előtt pedig megnyugtatja testünket. A náthás időszakban a legfontosabb gyógyítónk, és számos más testi baj enyhítője. A teát mindenki ismeri és szereti, de ki hallott már arról, hogy főzni is lehet vele? Márpedig nemcsak italként, de ételeink gazdagítójaként is használhatjuk, erre mutat most néhány tippet az e-food!

Zabkása teával

A zabkása készítéséhez hagyományosan vizet, tejet, esetleg növényi tejet szokás használni, de nagyon jól illik hozzá a gyümölcsteák íze is. Bármilyen jó minőségű filtert használhatunk, a dolgunk csupán annyi, hogy a szokásos módon elkészítjük a teát, majd leszűrjük, és a fennmaradt lében megfőzzük a zabot. Az eredmény krémes, enyhén gyümölcsös ízvilág lesz, amit aztán bármilyen friss gyümölccsel egészségessé tehetünk.

Gyümölcsleves teával

Gyümölcsleves készülhet szinte bármilyen gyümölcsből, nem lehet vele melléfogni. Ha krémlevest készítünk, nagyon jól illik hozzá egy-egy teafű íze, gazdagabbá teszi az ételt. Használhatunk gyümölcs-, fekete- vagy zöldteát is, bátran lehet próbálkozni. Nincs más dolgunk, mint víz helyett a leszűrt itallal engedni fel a levesünket.

Teagőzben párolt tengeri herkentyűk

Egy kicsit messzebbre, egzotikusabb vidékekre tekintve érdemes a japánok háza táján szétnézni, akik igazi zöldtea rajongók. Nemcsak italként és süteményekhez használják a teát, hanem fűszerként is. A zöldteát egy lábasba teszik, felöntik vízzel, és annak gőzében párolják meg a tenger gyümölcseit.

Rizottó teával

A rizottó selymességét remekül kiegészíti a tea karakteres íze. A hagyományos rizottó vízzel készül, de víz helyett használhatunk hozzá Earl Greyt is, ettől csak még krémesebb, ízesebb lesz a végeredmény. Hogy mi illik még hozzá? A rizs mellett a vaj, a gomba, a petrezselyem zöldje, a parmezán és a fekete bors. Érdemes kipróbálni!

Ön is szeret kísérletezni, új ízeket kipróbálni? Ha a válasz igen, de az őszi teendők nem eresztik, ne aggódjon, van megoldás. Rendeljen házhoz finom ételeket az e-foodtól, így nem kell lemondania a mindennapos meleg ételről. Csak néhány kattintás, és futárunk házhoz viszi az ebédet!